Obilježen 6. mart Dan reintegracije Hadžić :Dodjeljena najveća općinska priznanja

Published On 6. March 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Odavanjem počasti herojima, polaganjem cvijeća na šehidska mezarja na Igmanu,  Mokrinama i  Pazariću,  te centralnom spomen obilježju u  Hadžićima , obilježen je 6. mart Dana reintegracije Hadžićia.

Tom prilikom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uručena najveća  kolektivna i pojedinačna priznanja općine Hadžići.

„Zlatni grb sa plaketom Općine Hadžići“ primio je predstavik firme „ADANA CO“.

Od pojedinaca ovo priznanje dobio je  Zehro Marić.

Kolektivno priznanje „Šestomartovsa plaketa“ ,uručene su  „ Tarčin Forest and Spa“, a od pojedinaca  dodjeljene su Izetu Kori i  Zineti Bajrić.

Kolektivne zahvalnice  općine Hadžići dobili  su  tekwando klubu „ Iskra“ , slastičarna „Orijent“ Tarčin, i „Ukras  d.o.o.“  , a pojedinčne su uručene   Eminu Mehmedić, Emiru Isiću i  Aldinu Čajiću.

Posebno počasno priznanje „Prijatelj Hadžići“ dodjeljeno je  Kenanu Hrnjiću.

Tulumbe značajnije od liječenja građana

Građani ističu da su najveća općinska priznanja izgubila na značaju.Daju se stranačkim aktivistima, prijateljima, umjesto zaslužnih. To je istaknuto i na sjednici Oćinskog vijeća prilikom rasprave o dodjeli najvećih općinskih priznanja. Istaknut je primjer da je za pojedince i stranačke aktiviste značajnija slastičarna iz Tarčina, od  Domazdravlja, čiji  su se uposlenici posebno istakli prilikom epidemije.

-Žalosno je da među dobitnicima nema Doma zdravlja Hadžići, i mislim da je naša ustanova  jedina, koliko znam u širem okruženju, koji nije dobila neko općinsko  priznanje. Nadležni  u općini, kao  ni sama općinska Komisija za priznanja nije prepoznala rad ovu ustanove.Ljudi su prekovremeno ostajali tokom pandemije, mnogi su tom prilikom oboljeli, neki, na žalost, i umrli.  Kada to nisu učinili oni koji su trebali, ja bi iskoristila ovu  priliku i javno  pohvalila rad Doma zdravlja Hadžići Zar je bitno da li je na čelo ove zdravstvene ustanove neko iz opozicije ili  vladajuće stranke , kazala je doktor  Minela Fatić ( SDP)  na sjednici Općinskog vijeća..

MUJANOVIĆ: ODLUČUJE SDA HADŽIĆI

Prema riječima Admira Mujanovića ( nezavisni vijećnik), da li će neko dobiti priznanje ili ne zavisi od stava SDA Hadžići.

-Pitao sam jednog  člana Komisije za općinska  priznanja i on mi je to potvrdio.Na ovaj način ovo priznanje doživjelo je devalvaciju, kazao je Mujanović.

Dok za više od 100 uposlenika Doma zdrvlja Hadžići nema mjesta, među dobitnicima priznanja  našla se slastičarna „Orijent“ Tarčin. Između ostalog u  kratkom obrazloženju kažu da je poznata po  dobrim tulumbama.

NAJBOLJI SPORTISTI

Na svečnoj sjednici Općinskog vijeća najuspješnijim sportistima općine Hadžići za 2022. godinu dodjeljena su priznanja.

Eldar Šehić  proglašen je za najuspješnijeg sportistu, a Adna Ćomor  za najuspješniju sportiskinju Hadžića.

Alma Hadžović  je najuspješniji trener, a rukometni klub Hadžići  najuspješnija ekipa u prošloj godini.

Alen Fajzić je najperspektivniji sportista, a Adela Fafulović  najperspektivnija sportiskinja, dok je  Šaban Fatić  najuspješniji sportista invalid u općini Hadžići.

Za perspektivne sportiste u prošloj godini proglašeni su  Tarik Šehić i Rijad Čović.

Posebno počasno priznanja „ Zaslužni sportski radnik“, za posebna doprinos za razvoju  sporta dobili su Ismet Dervišević i Sead Nizić. .

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *