BOSANSKA SULTANIJA Kako su mediji iz regiona ispratili poništavanje diplome Sebije Izetbegović: “Pada” li moćna Bakirova žena?

Published On 7. March 2023. | By saliha | Vijesti

Regionalni mediji pisali o poništenju diplome Sebije Izetbegović

Senat UNSA-e je na jučerašnjoj sjednici poništio zvanje magistra Sebiji Izetbegović, samoprozvanoj prvoj ženi u Bošnjaka i supruzi lidera SDA Bakira Izetbegovića, sa 30 glasova za, pet protiv i šest suzdržanih.

Vijest o poništenju i falsificiranoj diplomi je odjeknula regionom, a portal “Avaza” donosi neke od najbolji naslova.

– “Pada” li moćna Bakirova žena? Sebiji Izetbegović napokon poništili doktorsku diplomu koju je stekla u Hrvatskoj! – naslov je teksta Slobodne Dalmacije. 

– Ako u konačnici odluka Univerziteta bude potvrđena, bit će to konačni pad moćne “sultanije”, kako je u javnosti tituliraju nezavisni mediji neskloni Stranci demokratske akcije – navode u svom tekstu.

Crnogorski portal CdM je također izvijestio o poništenju diplome Sebije.

Oni su podsjetili da su javne izjave koje su u pitanje dovele vjerodostojnost akademskih zvanja Sebije Izetbegović počele su u maju 2021. godine.

Loš glas se također daleko čuje. O poništenju diplome je pisao i Voice of America.

Oni su podsjetili da je Senat Univerziteta u Sarajevu formirao dvije komisije. Najprije je 10. novembra 2022. godine zatražio od Medicinskog fakulteta da formira komisiju, koja će pregledati kompletnu dokumentaciju Izetbegović i za 30 dana dostaviti izvještaj.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *