PODRŠKA REISU KAVAZOVIĆU Gradimir Gojer: Gospodo iz Evrope, nećete Bosance i Hercegovce dva puta prevariti!

Published On 7. March 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Akademik, reditelj i književnik Gradimir Gojer uputio je pismo Institutu za istraživanje genocida (IGK) Kanada, u kojem je, između ostalog, naveo da je bio zatočenik “velikog logora koji su od Sarajeva napravili srbočetnički fašisti”, te da je proveo sve godine sarajevske patnje i bola u gradu mučeniku.

U nastavku možete pročitati kompletno Gojerovo pismo.

“Bio sam ministar u jedinoj multinacionalnoj vladi, onoj dr Harisa Silajdžića. Bio sam svjedok sarajevskog i bosanskohercegovačkog pakla, prolazio sa sugrađanima neljudske uvjete na koje su nas osudili ideolozi velikosrpskoga projekta potanko razrađenog u laboratoriju fašizma Srpske akademije nauka i umjetnosti.

Bio sam u poraću (i ostao do danas!) borac za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Preživio sam zahvaljujući braniteljima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine!

Otjeran sam iz Vlade kad su došli pravovjerni Hrvati, oni sa iskaznicama HDZ-a.

Sve ovo pišem podsjećanja radi, za one zaboravne i manje više potkupljene, one koji i danas ustuknu kad treba osuditi srbočetnički genocid i ustaške zločine markirane jasno i jarko presudama međunarodih sudišta za ‘udruženi zločinački poduhvat’.

Pišem svjestan beščašća u kojem živim, neprijateljskog stava međunarodne zajednice i izražene islamofobije, ali i neprijateljstva prema svima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima.

Dok se danas pripremaju novi krvavi pirovi od strane fašista, časni reis efendija Kavazović rekao je punu istinu ističući pravo Bosanaca i Hercegovaca da se brane, odnosno da brane svoju domovinu, dok god je moguće u institucijama sustava, ali bude li potrebno i oružano!

Meni je sasvim jasno da se spremaju nove ‘kristalne noći’, nove Srebrenice, ali sad pod stanovitim pokroviteljstvom i umiješanosti međunarodnih fašističkih krugova.

Tko to ne vidi, slijep je kod očiju. Zato istup reisa Kavazovića shvatam kao istup duhovnika i humaniste koji hoće (i mora!!!) stati nedvosmisleno u obranu svoga naroda, ali i svih drugih građana u Bosni i Hercegovini.

Osude sa najviših mjesta međunarodne zajednice podsjećaju me na predratna uljuljkivanja građana i naroda, kao da nikakve opasnosti nema. Gospodo iz Europe, nećete Bosance i Hercegovce dva puta prevariti!

Reis Kavazović je domoljub i na njegovoj sam strani!

Ustašama i četnicima na znanje i ravnanje: ovako je počinjala agresija na Bosnu i Hercegovinu prije trideset godina!”.

Patrija.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *