Djevojka automobilom udarila dijete na području Hadžića

Published On 23. March 2023. | By saliha | Crna hronika, Vijesti

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede – opasne po život zadobilo je dijete

Na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Kahrimani, općina Hadžići jučer se oko 13:30 sati dogodila saobraćajna nesreća uslijed čega je udareno dijete automobilom.

Riječ je o djetetu rođenom 2018. godine koji je udaren automobilom marke Alfa Romeo kojim je upravljala vozač S.Š., rođena 1999. godine, nastanjena u Hadžićima.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede – opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, te je na Klinici za neurohirurgiju zadržano na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 336. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) u vezi sa članom 332. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *