Službeni list nije objavio poništenje Sebijinog magisterija. Kažu da nije bilo prostora

Published On 25. March 2023. | By saliha | Vijesti

Rješenje Senata Univerziteta u Sarajevu kojim je upis direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na postdiplomski studij Medicinskog fakulteta proglašen ništavnim još nije objavljeno u Službenom listu Kantona Sarajevo.

Rješenje UNSA-e je stiglo u redakciju Službenog lista BiH, koji izdaje i Službene novine KS, ali još nije javno objavljen. Razlog je taj što u zadnjem izdanju nije bilo prostora. Urednik Službenog lista Nino Hasanović potvrdio je za Raport da rješenje još nije objavljeno.

“Niti jedan oglas nije objavljen u prošlom broju, naše službe na osnovu pristiglih oglasa naprave listu i na osnovu onoga što dobijemo, odredi se broj stranica i tiraž. Neko to mora platiti. Rješenje Senata UNSA-e bit će objavljeno u broju 14 Službenog lista koji izlazi u četvrtak 30. marta”, kazao je Hasanović.

On nije želio precizirati kada je stiglo rješenje i koliko inače traju procedure od trenutka prispjeća određene odluke u Službeni list do objave. Kaže da je to poslovna tajna.

Općinski sud u Sarajevu odbio je privremenu mjeru po tužbi Sebije Izetbegović protiv UNSA-e. Također je i Kantonalni sud odbio tužbe protiv rješenja Senata Univerziteta u Sarajevu.

Odbacio je i Kantonalni sud zahtjev za odlaganje izvršenja.

Podsjetimo, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, Sebija Izetbegović, podnijela je tužbu Općinskom sudu u Sarajevu protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA) kojeg zastupa rektor Rifat Škrijelj.

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS već djeluju i po prijavi za poništenje doktorata Sebije Izetbegović. Prije dva dana vršili su nadzor na Medicinskom fakultetu, a danas vrše nadzor u UNSA-i.

raportba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *