Detalji jučerašnje nesreće na Vracama: Dijete (8) zadobilo povrede opasne po život

Published On 3. May 2023. | By saliha | Vijesti

Osmogodišnje dijete, koje je jučer udareno automobilom na Vracama, zadobilo je povrede opasne po život, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer u 12:30 sati na kolovozu ulice Put Mladih Muslimana na Vracama.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta rođenog 2015. godine od putničkog motornog vozila marke Peugeot 407, kojim je upravljao M. R. (28) iz Sarajeva.

“Teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je 8-godišnje dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC-u u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke”, navedeno je iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, 28-godišnji vozač je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dodali su iz MUP-a.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *