MUP Srbije potvrdio: U pucnjavi ubijeno devet osoba. Cure novi detalji o Kosti Kecmanoviću

Published On 3. May 2023. | By saliha | Vijesti

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu nastradalo je osmero učenika i radnik osiguranja. Teško je povrijeđeno šestero učenika i jedna nastavnica, saopćeno je iz MUP-a.

Povrijeđeni su zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

“Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije”, navedeno je u saopćenju MUP-a.

Kosta Kecmanović (14) ubio je najmanje šest osoba jutros u pucnjavi koja se dogodila u školi “Vladislav Ribnika” na Vračaru. Prema saznanjima Nova.rs, on je najprije pucao u portira koji je pokušao da mu oduzme oružje i da ga zaustavi.

Kecmanović je ušao u školu sa oružjem u ruci. Portir je to vidio i krenuo je da ga zaustavi, kada je učenik pucao u njega.

Nakon toga, krenuo je nasumično da puca.

Prvo je ispalio hice u tri osobe u hodniku škole, a zatim upao na čas historije i krenuo da puca. Kako saznajemo s terena, ispaljeno je najmanje 15 hitaca iz dva šaržera.

Prema dosadašnjim informacijama, u pucnjavi je ubijeno najmanje šest osoba, dok je više njih povrijeđeno.

Osumnjičeni učenik je uhapšen nakon pucnjave. Kako je saopćio MUP, dječak je pucao iz očevog pištolja.

raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *