Bandić: Moguće je i za očekivati da dođe do promjena u vlasti KS

Published On 9. May 2023. | By saliha | Aktuelnosti

Muamer Bandić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, govorio je za TVSA o mogućnosti rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo i njegovim očekivanjima.

“Nemam konkretnu informaciju da bi trebalo da dođe do promjene…Sasvim je moguće i za očekivati da u narednom periodu zbog stavova Stranke za BiH i NES-a, koji su iskazani na državnom i federalnom nivou, imaju neke konotacije i u KS, kako u zakonodavnom organu, tako i u izvršnoj vlasti”, rekao je Bandić.

Na pitanje da li ide u opoziciju ili se priklanja poziciji, ako do toga dođe Bandić odgovara:

“Naš stav je bio poznat i našim koalicionim partnerima. Na samom početku političkog dogovaranja nakon izbora smo bili stava da se treba promijeniti narativ koji je bio prisutan na političkoj sceni u Federaciji. Stav SBiH je koresponidrao sa prijedlozima tadašnjih lidera Trojke… Naše programske aktivnosti koje su trebale da se realiziraju su trebale prije svega da se zasnivaju na jednom ustavnom modelu formiranja vlasti. Okolnost da nismo bili zadovoljni neprovođenjem volje 2018. godine, a što je bila obaveza tadašnje vlasti… Za nas nije bilo prihvatljivo postupanje po nekim odlukama koje imaju retrogradni karakter. Nisu bile prihvatljive jednokratne odluke. Nisu se zalagali za prava jednog konstituivnog naroda…”, izjavio je.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *