Vasković: Hadžibajrić je prvi političar koji je pao zbog Sky aplikacije, ovo je samo početak

Published On 12. May 2023. | By saliha | Vijesti

Iskreno, očekivao sam da prvi političar koji će biti uhapšen zbog narkoposlova bude Dragan Mektić, rekao je

Ibrahim Hadžibajrić (NES), uhapšeni načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, prvi je političar koji je uhapšen zbog Sky aplikacije.

Hadžibajrić čeka da li će mu biti određen pritvor, kao i njegov sin.

Novinar Slobodan Vasković je odavno detaljno objavio veze oba Hadžibajrića i Karišika sa Šmrkom, ali malo ko je vjerovao da će moćni načelnik Općine Stari Grad biti uhapšen.

– Desilo se. I to je samo početak dugog niza hapšenja, ne samo pripadnika narkokartela, već i političara iz oba entiteta, kao i Distrikta Brčko, koji su u vezi s njima.

Sve će da “gori”

Cijela BiH je jedna avlija u kojoj će narednih mjeseci da, figurativno rečeno, gori. Kojim redom i kako, nije ni bitno.

Slučaj Hadžibajrića nije ni blizu raspetljan, jer je sve što su dosad učinila Tužilatva (BiH i Kantona Sarajevo) tek početak, budući da je narkohidra ogromna.

I ta narkohidra je multietnička. Ranije sam opisao čvrste veze koje je Šmrk imao s narkodilerima iz RS, ali i iz Srbije.

Iskreno, očekivao sam da prvi političar koji će biti uhapšen zbog narkoposlova bude Dragan Mektić (SDS), bivši ministar bezbjednosti BiH, ali se to nije desilo. Što ne znači da neće biti uhapšen, jer protiv njegovog savjetnika, preciznije šefa, Bojana Cvijetića još nije podignuta optužnica.

Povlačenje s pozicije

Cvijetić je bio Mektićev savjetnik u ministarstvu sigurnosti, a sasvim “slučajno” od njega je Mektić kupio stan, nakon što je pušten u kućni pritvor. Sasvim “slučajno” taj stan nije zaplijenjen, ali to je tek za posebnu istragu. Valjda se vodi, piše na svom blogu Vasković.

Samo dan nakon hapšenja Hadžibajrića, uhapšen je i diplomata Senaid Memić (SDA) nekadašnji načelnik Opštine Ilidža zbog nezakonite gradnje na području te opštine.

Memić je, trenutno, na poziciji ambasadora BiH u Maleziji, a njegovo hapšenje će pokazati da li će Predsjedništvo BiH sačuvati bar zeru dostojanstva i odmah ga povući s te pozicije.

Svaka druga odluka, bez obzira na presumpciju nevinosti, bila bi katastrofa, piše Vasković.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *