Pronađen kalašnjikov kojim je Uroš izvršio masakr: Otkriveno i zbog čega ga je odbacio

Published On 12. May 2023. | By saliha | Vijesti

Uroš B. je ubio osam osoba

Pripadnici MUP-a Srbije u večernjim satima našli su pušku Ak47 u selu Šepšin za koju se sumnja da je iz nje pucao Uroš B. u večeri kada je počinio masakr u selu Dubona i Malo Orašje, piše Informer.

U pušci bilo 11 metaka

Kako se nezvanično saznaje istragom je utvrđeno da je u pušci bilo 11 metaka i jedan zaglavljen u cijevi, zbog čega je ovo oružje osumnjičeni za ubistvo Uroš B. odbacio u toku svog krvavog pira.

Podsjetimo, osumnjičenom Urošu na teret se stavlja da je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, a pokušao da liši života još ukupno 12 lica, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije.

Prijetio bombom taksisti

On je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do selu blizini Kragujevca, gdje je u toku prijepodnevnih sati 5. maja i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *