DEŠIFROVANJE SKY APLIKACIJE Akcija ‘Overdose II’ od jutros u Sarajevu. Pretresi se vrše na više lokacija

Published On 20. September 2023. | By saliha | Crna hronika

Akciju provode policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine

U okviru akcije “Overdose II” od jutros se vrše pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo. U saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske pretresi se vrše i na području Rudog.

Akciju provode policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

Operativno-taktička akcija “Overdose II” provodi se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine s ciljem dokumentovanja krivičnih djela “Organizovani kriminal” u vezi s “Neovlaštenim prometom opojnim drogama”.

Akcija “Overdose II” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine.

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *