AKCIJA ŽELJEZNICA Munjevita akcije FUP-a u Sarajevu. Našli eksploziv, lažne dokumente BiH i Srbije, oružje, drogu…

Published On 26. September 2023. | By saliha | Crna hronika, Vijesti

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su proveli jučer dvije operativne akcije

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su proveli jučer dvije operativne akcije.

U operativnoj akciji Željeznica na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, slobode su lišili lice M.Z. (1962.).

Hapšenje je izvršeno zbog postojanja osnova sumnje da je osoba počinila krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ FBiH i Krivotvorenje isprave iz člana 373. KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kokain i opojnu drogu Amfetamin.

Nađeni su i vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvrđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala, kao i falsifikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Pretres i u Konjicu

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica izvršen je pretres lica. Tom prilikom je slobode lišeno lice A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin.

Lice je lišeno slobode i kriminalistički obrađeno u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela.

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *