BROJNE DOBROBITI Ovaj napitak dokazano potiče mršavljenje, snižava šećer u krvi i jača imunitet

Published On 22. October 2023. | By saliha | Magazin

Pomaže u smirivanju želuca i ublažavanju probavnih problema, kao i menstrualnih grčeva

Čaj od cimeta pun je spojeva koji mogu ponuditi razne dobrobiti za naše zdravlje, od poboljšanja zdravlja srca, ublažavanja menstrualnih grčeva, smanjenja upale i nivoa šećera u krvi, sve do jačanja imuniteta. Kako prenosi Healthline, postoji mnoštvo naučno utemeljenih zdravstvenih dobrobiti čaja od cimeta, zbog čega se preporučuje da ovaj ukusni napitak pijemo što češće.

Kao prvo, dijetetičari naglašavaju da redovna konzumacija čaja od cimeta pridonosi bržem i lakšem mršavljenju, odnosno sagorijevanju kalorija. Razlog je to što cimet sadrži velike količine antioksidansa koji, osim što potiču skidanje kilograma, štite tijelo od mnogih bolesti poput dijabetesa, raka i bolesti srca, piše Index.hr.

Čaj od cimeta također jača imunitet te nas štiti od potencijalnih bolesti i virusa. Kako naglašavaju dijetetičari, cimet ima snažno protuupalno djelovanje, a upravo zahvaljujući tome pozitivno utječe na jačanje imuniteta. Također, ovaj napitak dokazano pomaže u smirivanju želuca i ublažavanju probavnih problema, kao i menstrualnih grčeva.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *