Šest razloga zašto žene prekidaju veze, a ne bi trebale!

Published On 14. January 2014. | By admin | Magazin

Sve žene imaju onu jednu vezu u životu za koju im je žao što su je prekinule, jer se na kraju pokazala kao puno bolja od ostalih. Kad bi ih pitali razloge zašto su prekinule, vrlo vjerovatno da bi čuli jedan od sljedećih razloga.

1. Nije htio da zajedno živite

Mnoge žene imaju vremenski rok za svoju vezu te si zadaju da do godine x (za mnoge to je razdoblje od 1 do 3 godine) bi one trebale biti na novoj razini. Ako on još uvijek ne predlaže ili odbacuje ideju o zajedničkom useljenju  – vrlo vjerovatno da ćeš brzo odustati, a tako bi postupila većina žena, prenosi Madamenoire.

Zašto ne prekinuti? Muškarci zamišljaju veliku sliku. Zašto s nečim žuriti, ako će s tobom provesti još xxx godina?

2. Nije te htio upoznati s roditeljima

Žene su pod mnogo većim stresom od muškaraca, kako se do određene dobi moraju udati. I dok su one zato spremne nakon nekoliko mjeseci dovesti partnera kući na upoznavanje, kako bi svima pokazale da neće ostati same, muškarcima po prirodi treba više vremena i ne razmišljaju toliko o tome.

Zašto ne prekinuti? Žene se mnogo ugodnije osjećaju oslanjajući se na svoje porodice kada su u pitanju emocije. Njima ne smeta da njihova porodica zna sve o njihovim vezama, dok to s muškarcima nije slučaj. Oni moraju biti sigurni da je to nešto ozbiljnije, a tako nešto se isplati čekati.

3. Nije te htio zaprositi

Tu opet govorimo o vremenskom ograničenju – ako ne spominje brak trenutno, nikad te neće zaprositi.

Zašto ne prekinuti? Istina je da su žene puno prije muškaraca sigurne u svoje osjećaje. Tako se gotova svaka žena osjeća spremna udati za svog partnera, prije nego se on bude spreman oženiti. Dokle god te to ne muči do granice da se više ne osjećaš voljeno i ugodno u vezi, nema razloga za brigu. Sve u svoje vrijeme. Možda to upravo planira…

4. Nesigurnost

Svi smo ponekad nesigurni u sebe te se pitamo što je naš partner vidio u nama. No, kada te sumnje postanu pretjerane, velika većina žena je preponosna da ih otkrije svojim partnerima te im je lakše prekinuti vezu.

Zašto ne prekinuti? Takve nesigurnosti pojavit će se i u drugim vezama, a ako je on dobar prema tebi, šteta bi bila takvog pustiti, zar ne? Ako te voli, sve će učiniti kako bi te nesigurnosti ublažio.

5. Nisi se osjećala uzbuđeno sve vrijeme

“Drugi parovi su stalno negdje vani, sretni, nasmijani, nikad im nije dosadno…”

Zašto ne prekinuti? Jer takvi parovi ne postoje. Istraživanja su pokazala da osjećaj ljubavne euforije staje nakon 2 ili 3 godine. Tako je s njim, tako će biti s bilo kim. Upravo zato nema smisla uspoređivati sadašnjost s prošlim vremenima, zbog čega ćeš se osjećati loše. Svaka faza ima nešto dobro.

6. Tvoja karijera

Lako je imati karijeru kad si single. Ali, kad je tu još jedna osoba, kao da se nešto prelomi te mislimo da moramo birati između ljubavi ili karijere.

Zašto ne prekinuti? Sve je stvar samokontrole, odnosno dobre organiziranosti te se za sve uvijek nađe vremena. Također, zdrava veza može poboljšati tvoju karijeru. Zašto onda komplicirati?

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *