PRIMITIVIZAM Iz Zahiragića ponovo izlazi sindrom čakijaša. Nesposoban je za demokratiju

Published On 14. March 2024. | By saliha | Vijesti

Zastupnik u Skupštini KS i mlađahna vedeta SDA Haris Zahiragić ponovo je glavni lik divljačkog skandala koji potresa kantonalni parlament.

Kako smo već objavili, drama je krenula zbog rasprave o logu Memorijalnog centra KS na kojoj je insistirao SDA-ov Faruk Kapidžić.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić pokušao je skrenuti temu ili kako je rekao ‘vratiti’ Kapidžića u temu.

Na to je prvo burno reagirao sam Kapidžić urlajući i optužujući Okerića da pokušava pod tepih staviti skandal s ukidanjem ljiljana i nišana sa loga Memorijalnog centra.

Tu se uključio Zahiragić.

On je prvo zatražio pauzu u ime Kluba SDA da bi potom bez vidljivog povoda počeo govoriti Okeriću da ga treba biti sram.

Potom je ustao iz skupštinske klupe i krenuo prema Okeriću vrijeđajući ga da je ‘šonjo’ i ‘miš’. Zastupnik Elvis Vreto pokušao je spriječiti Zahiragića da dođe do Okerića i tu je došlo do fizičkog obračuna.

Jasno je, naravno, da je logo Memorijalnog centra KS ustvari samo kamuflaža i pokušaj populističkog divljanja kako bi se umanjili uspjesi pozicije u ovom trenutku.

Sve ovo pokazuje da su zastupnici SDA u Skupštini KS potpuno nesposobni za demokratiju.

Nije ovo prvi put da SDA-ovci pokušavaju ometati rad Skupštine KS i sabotirati bilo kakav parlamentarizam.

U svojoj nemoći da utječu na odluke koje skupštinska većina donosi mimo njih SDA-ovci galame i od Skupštine KS prave cirkus.

Slika i prilika takve ‘politike’ upravo je Zahiragić. On je najgrlatiji predstavnik nove SDA-ove generacije koja širi tzv. bošnjački nacionalizam i fundamentalizam pokušavajući od Sarajeva napraviti kasabu po mjeri zaostalih istočnjačkih zabiti.

Zahiragić je tako proganjao pripadnike LGBTQ zajednice, urlao protiv održavanja Parade ponosa, proganjao ljude koji konzumiraju alkohol, umjetnike koji su predstavljali svoje radove na ulici jer mu nisu po volji i pjevačice koje nose kratke suknjice. Time ustvari sve ono što nije u okvirima njegove fundamentalističke i kleronacionalističke politike pokušava protjerati iz glavnog grada BiH poznatog u svijetu po kosmopolitizmu.

Danas je iz Zahiragića ustvari ponovo izašao sindrom čakijaštva, po kojem je poznat još iz školskih dana.

Sve to ustvari pokazuje očaj i njega i stranke koju predstavlja (i bruka) u Skupštini KS, koja će ga na, očito naše dobro, u svemu tome podržati.

Raport.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *