Šokantan slučaj u Bihaću: Sinoć izboden mladić, prebačen u Sarajevo gdje mu se bore za život

Published On 12. April 2024. | By saliha | Vijesti

U bihaćkom naselju Ozimice sinoć oko 23 sata Taib Kurtović izbo je nožem mladića Arnela Bulića koji je, nakon što je prvobitno zbrinut u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, prebačen u Klinički centar u Sarajevo gdje mu se ljekari bore za život, saznaje Raport.

Informaciju da je sinoć došlo do ranjavanja mladića A. B. (22) i da ga je povrijedio T.K. (20) potvrdio nam je i portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

“Sinoć oko 23 sata obaviješteni smo s CUM-a Kantonalne bolnice da je dovezen mladić starosti 22 godine da ima ubodnu ranu u predjelu stomaka i da se radi o teškim tjelesnim povredama. Operativnim radnjama policija je došla do saznanja da je povrijeđenom ranu nožem nanijelo lice T.K. rođeno 2004. godine u Bihaću. To lice je pronađeno u porodičnoj kući sinoć nešto prije ponoći i lišeno je slobode. Istraga o ovom događaju je u toku, a postupajuća tužiteljica je ovo djelo okvalificirala kao ubistvo u pokušaju”, kazao je Šiljdedić za Raport.

Kako nezvanično saznaje Raport, policija još traga za nožem s kojim je napadač počinio krivično djelo.

Također, prema informacijama do kojih smo došli, Taib Kurtović, koji je nožem povrijedio Arnela Bulića, sin je Nedžada Kurtovića, od ranije poznatog policiji USK po činjenju krivičnih djela.

Kurtović je bio optužen s bivšim policijskim komesarom USK Ramom Brkićem za organizirani kriminal, među kojima su trgovina drogom i davanje mita.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *