MUP KS Uhapšene tri osobe zbog tučnjave u garaži SCC-a

Published On 16. April 2024. | By saliha | Vijesti

Službenici policije Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, u tuči koja se dogodila u ponedjeljak navečer u ulici Vrbanja na području općine Centar. Tom prilikom fizički su napadnute četiri osobe u vozilu.

Radeći na rasvjetljavanju tih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i priveli A.K. rođen 1999. godine u Sarajevu; A.T. rođen 1992. godine u Zagrebu i J.H. rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu. Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

“Narušavanje javnog reda i mira, tučom više osoba, u ulici Vrbanja na području općine Centar dogodilo se sinoć u 21.15 sati. Policijski službenici ustanovili su na terenu da je grupa od više NN osoba, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavila i oštetila automobil ‘Fiat Stilo’. Potom su fizički napali četiri osobe u vozilu. A.V. i E.B. iz Sarajeva konstatirane su lakše tjelesne povrede, B.V. je odbio ljekarsku pomoć, a S.M. nije imao tjelesnih povreda. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj okvalificirao kao krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari”, saoopćeno je iz MUP-a KS.

Raort.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *