Odbija da se isprave greške iz knjige koja brani zločine: Je li Hamdo Ejubović ucjenjen ?

Published On 5. May 2024. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Mada je još 2007. godine donesena jednoglasna odluka na sjednici Općinskog vijeća  da se sve greške iz knjige „Svijedoci istine“, koja je plaćena iz Budžeta sredstvima građana, isprave i štampa druga, to još ni do danas nije urađeno.

-Zašto načelnik općine Hamdo Ejubović kaže da za drugu knjigu nema sredstava,i zašto stalno mjenja mišljenja i izmišlja razloge.

– Kada je po četvrti put, 2018. godine, postavljeno isto pitanje, u odgovoru načelnika općine 30.4.2018. godine se kaže, citiramo: „Drugo izdanje knjige „Svijedoci istine“ biće štampano u roku od sedam dana kada to zatraži porodice šehida, a ne neko drugi.“ Završen citat. Taj neko drugi bilo je Općinsko vijeće, najveći organ vlasti, čije  bi  odluke on trebao i morao poštovati  i sprovoditi u djelo.

-Već treću godinu za redom  Općinskom vijeću- Komisiji za statut i propise i Komisiji za predstavke,  prijedloge i pritužbe postavlja se pitanja morali li načelnik općine provodite zaključke i odluke Općinskog vijeća i zašto toliko godina odbija sprovesti zaključak.

Knjigu Općine Hadžići druga strana ulaže u dokazni materijal da kod njih, kako kažu, nije bilo logora, zločina, ubijanja, i stalo ističu knjigu općine Hadžići, koju su , kako kažu, napisali „ pošteni Muslimani“.

-Zašto u izvještaju u radu radnih tijela Općinskog vijeća kažu da nije bilo prijedloga i pritužbi niti aktivnosti, te ove komisije nisu radile.Od  2021. godine, svake godine upućuje se predstavke sa istim pitanjima.

– Da li načelnik općine ucjenjen, koga se boji, dali je razlog što je on potpisao Odluku o zatvoru Silos u Tarčinu, a ne Mustafa Đeliović.

ŽALOSNO : Po knjizi Općine Hadžići kod srpske strane linije bilo logora, zločina, ubijanja…

Knjiga općine Hadžići „Svijedoci istine“ po kojoj kod srpske strane nije bilo logora, zločina , ubijanja, i koja  je bila i ostala najbolja odbrana za zločince, koja ih je oslobađala od najtežih zločina, koja je ulagana u dokazni materijal , a koju su, kako su kazali Srbi napisali „ Pošteni Muslimani“ .Ta ista knjiga dospjela je čak i do Haškog  tribunala, da i tu svijedoči , kako su kazali o nevinosti srpske strane. Vidomir Banduka tu je izjavio da su građani dobrovoljno odlazili u Sportsku dvoranu, da su tu bili najsigurnije, imali zaštitu….

A sve to ide u prilog srpskoj strani.Po presudama mi smo  počeli rat.Osuđeni su svi čelnici, niko kod srpske strane, a jedva se odbranili.

Da li se radi o nekom dogovoru, izdaji….  ???

 Ejubović: Za drugu  knjigu nema para

Zar nije čudno da je u prvom vijećničkom pitanju, kad su se građani interesovali da li su kardinalne greške iz knjige koja brani četnike  ispravljene, i zašto se knjiga ne štampa, načelnik Ejubovć kazao da za to općina nema para.Da čovjek ne povjeruje.

Što vlasti  odbijaju podnijeti tužbu protiv čelnika srpske općine Hadžić i komandanta kasarne u Lukavici, kada se sve zna, ko je kada, gdje, na koji način ubio  46 zatočenika iz Hadžića.

S druge strane osam nevinih članova Ratnog predsjedništva otišli  su u zatvor. Bivši predsjednik Ratnog predsjedništva Mustafa Đelilović   ni to nije dočekao.

-Kao što smo rekli  on  nije umro,crko je   od muke . Veliki patriota  nije  mogao podnijeti nepravdu kakva mu je spremana  , mućke koje su mu namještene.., od  samozvanih patriota.Sada se ispostavilo  da on uopće i nije poptisao Odluku o zatvoru „Silos“.

 Krvavim ubistvima logoraša  Hadžića, koji su do smrti prebijaji u logorima, poput 46 zatočenika  u kasarni Lukavica   danas  se po knjizi općine Hadžići predstavlja  kao da su poginuli u borbi kao pripadnici  teritorijalne odbrane, i time brane četnike.Oni su to i te kako znali iskoristiti.Knjiga općine Hadžići na sudu se ulaže kao dokazni materijal.

Knjiga općine Hadžići godinama brani zločince, niko ne odgovara

Poznato je da je ta knjiga poslužili u odbrani Haških optuženika, da je prilikom suđenja  Radi Veselinovića  na sudu ulagana kao dokazni materijal, da je  u prvostepenoj presudi upravnik logora Kula i njegov zamjenik osuđeni na osam, odnosno na šest godina zatvora, a u drugostepenoj oslobođeni, jer po knjizi općine Hadžići niko nije bio u logoru, i svi su poginuli u borbi kao pripadnici TO.

Musić živ zapaljen…

  A u stvarnosti umirali  su od batina, ginuli  u živom štiti, na prvoj liniji, koje su kao logoraše  tjerali da kopaju rovove četnicima…..Zašto u knjizi općine Hadžići nije rečena istina o zločinima četnika?

Ismet Musić  živ je zapaljen u svojoj kući, što je najveća vrsta zločina.Po knjizi općine Hadžići, koju druga strana ulaže u dokazni materijal ,on je poginu u borbi kao pripadnik , nije živ zapaljen…U Binježevu su klali ljude…

Bahro Bećirović , kao logoraš , ranen je u živom štitu na Žuči. Umjesto u bolnicu iz Vogašća prebačen je u logor Kula i tu  crko u velikim mukama .Po knjizi Vahida Alađuza on nije bio u logoru, poginuo je u borbi.

Na samom početku agresije Midhat Hrnjić do smrti je pretučen u zatvoru takzovane TO u Hadžićima. Tu su mu od batina polomili kičmu. Sahranjen je  drugi dan Bajrama u Donjim Hadžićima.Po knjizi općine Hadžići niko nije bio u logoru, svi su poginuli u borbi. I tako mogli bi nabrajati koliko god hoćete. Zašto knjiga općine Hadžići brani zločine, zašto za toliko godina neće da se isprave greške i štampa druga knjiga koja neće braniti zločine, koja se neće ulagati u dokazni materijal da kod srpske strane nije bilo logora, zločina, ubijanja…, što je bio jednoglasan zaključak Općinskog vijeća?

Kakvi su to ljudi koji godinama odbijaju da isprave kardinalne greške iz knjige  „Svijedoci istine“, koja je plaćena iz Budžeta općine Hadžići, sredstvima građana, a koja je , što pokazuju činjenice, najbolja odbrana za koljače.

Umro je i bivši ministar Muharem Fišo

Odupro se vlasima, lažnim patriotima,  da nova škola umjesto naših heroja treba nositi  ime po nekom ko je služio ustaškom pokretu.

Đelilović nije potpisao Odluku o Silosu

Nevini,  osam čelnika Ratnog predsjedništva   sada su u zatvoru. Ratni načelnik Mustafa Đelilović,nije mogao  ni dočekati  zatvor ,crkao je. Podvaljena mu je odgovornost   o zatvoru Silos, da je potpisao odluku, a to, što se sada pokazalo, uradio  je neko drugi, nije potpis  Đelilovića.

Eto,  ti danas, samozvni patrioti, koji od 2007. godine odbijaju ispraviti kardinalne greške iz knjige Općine Hadžići, koja brani zločince,  da kod njih nije bilo logora, zločina ubijanja.. . A samo u jednom  danu u Lukavici do smrti tukli 46 zatočenika iz Hadžića.

Vi, samozvani patrioti, budite sigurno odgovarati će te,  kad-tad….

Mujo Ibica: Boračka udruženja po šapom političkih partija

U komentaru na sjednici Općinskog vijeća 2018. godine, nakon odgovora načelnika općine da neće provesti odluku Općinskog vijeća, Mujo Ibica je rekao citiramo:

“Mislim da  vijećnici nisu neko drugi.Ni Vijeće nije neko drugi.Ovdje se potvrdila konstatacija da se vijeće ne uvažava, da se Zaključak Vijeća nije htjeo sprovesti i na jedan podmukao način se tu uključuju  porodice šehida.Što se tiče samih porodica šehida ja sam ubjeđen da se to na njihovu incijativu neće nikad ni uraditi.

Vidi se sva moć i sila načelnika

Zato što su naša udruženja pod budnim okom političkih partija i nemaju potrebe za tim….Što se tiče samog odgovora, žao mi je što ovdje nema pisca tog odgovora, gospodina načelnika, vidi se sva  moć i sila, za nešto što sam 100 % u pravu, što argumentovano iznosim sada već punih 10,11 godina Što se mene tiče sada na kraju , ne mora se nikada ni izdati. Ja istinu znam. Istinu znaju i građani općine Hadžići”…Završen citat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *