PREDSJEDNIK KO SDA Kapidžić: Blizu smo dogovora sa DF-om i SBiH-om. Trojka je kanal za ulaz narkokartela u institucije

Published On 8. May 2024. | By saliha | Vijesti

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo Faruk Kapidžić posjetili su općinske organizacije SDA u Hadžićima i na Ilidži. Njih su dočekali predsjednik OO SDA Hadžići Adi Kalem, član predsjedništva SDA i zastupnik u federalnom parlamentu Eldar Čomor, te predsjednik OO SDA Ilidža Damir Laličić.

Obraćajući se novoizabranim rukovodstvima općinskih organizacija u Hadžićima i na Ilidži, predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić poručio je da trebamo sporazum i stabilnost:

“Naša borba je ispravna i tek treba da rezultira. Sporazum sa DF i SBiH, a moguće i sa NES-om, o zajedničkom nastupu na predstojećim Lokalnim izborima, je prioritet SDA. Danas smo imali sastanak. U tim razgovorima smo blizu dogovora. Ako budemo mudri, napravimo sporazum i ostvarimo rezultat, 2026. godine ćemo imati ubjedljivu većinu, na svim nivoima vlasti”

Osvrnuo se i na građevinsku mafiju u Kantonu Sarajevo, koja je zakrčila glavni grad:

“Grad je pun auta. Gledam tu masu u tri trake. Onda pogledam lijevo i desno, tako je puno i zgrada. Sve je popunjeno. Neke zgrade pravi kartel. Nađu oni s kim će raditi i oprati pare. Ali šta nakon svega ostaje nama građanima? Kada se sve zakrči, nema više popravke. Ostajemo zaglavljeni u krcatom gradu. Kartel to ne zanima. Kada vidite enormne investicije u betonima, bez istaknutih investitora, bez učešća banaka, znajte da se neko usudio unijeti prljavi novac. SDA je na to stavila rampu. Onda je platila cijenu i bila izbačena iz vlasti, ali nismo odustali. Borimo se iz opozicije. Ukazujemo i iznosimo dokaze, a oni kriju ugovore i pokušavaju nas ušutkati. Trebamo izdržati, a ljudi će to prepoznati.”

Predsjednik Kapidžić govorio je i o EXPO sajmu u Dubaiju:

“Kada neko ugovore učini tajnim i nedostupnim javnosti i građanima, onda je to posao koji je sumnjiv i gdje se krije kriminal, jer da nije tako ne bi ga ni krili. Upravo je ‘transparentno’ pojam koji su najviše isticali u svojoj borbi za vlast. Tu su se i poskliznuli. EXPO Dubai će zapečatiti mnoge političke karijere.”

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *