Žene pola svog života provedu sa šminkom

Published On 30. January 2014. | By admin | Magazin

Žene u prosjeku svaki dan potroše 11 minuta nanoseći šminku, a nose ga gotovo 13 sati, pokazalo je istraživanje britanskog branda Beurer provedeno na 2000 ljudi. Pripadnice ljepšeg spola tako polovinu svog života provedu našminkane, piše Daily Mail.

Iako šminku najčešće skidaju navečer, skoro 38 posto njih spava s šminkom. Dio njih ostavi šminku sve do kasno navečer, u slučaju da dođu gosti. Žene priznaju da se s makeupom osjećaju bolje, a svaka peta tvrdi da nenašminkana ne bi gostima ni otvorila vrata, potvrdilo je istraživanje.

Bez šminke imaju manje samopouzdanja, a svaka druga grozi se da će je neko vidjeti bez makeupa. U njihovoj kozmetičkoj torbici uvijek su korektor, puder, maskara i sjenilo, a na preparate svake godine potroše oko 200 eura. Uprkos tome, četvrtina muškaraca smatraju da su žene najljepše bez trunke šminke.

– Makeup podiže raspoloženje i samopouzdanje, zato i ne čudi što ga žene ne skidaju cijeli dan. Međutim, koži povremeno treba predah, a to znaju sve prave ljubiteljice lijepog izgleda – objasnio je Robert Slade, direktor marketinga i prodaje u Beureru.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *