ISTAKNUTI KASABLIJA Zahiragiću zasmetalo što je slavni fozač Formule 1 ‘provozao’ sarajevski tramvaj. Kaže da to ima samo u trećerazrednim državama

Published On 9. June 2024. | By saliha | Vijesti

David Coulthard, slavni britanski vozač Formule 1, u sklopu marketinške kampanje jučer je provozao novi sarajevski tramvaj.

Coulthard je u glavni grad BiH doputovao kako bi nastupio na spektakularnom događaju Red Bull Showrun, koji će se sutra održati u  Sarajevu. On je jučer kod Zemaljskog muzeja ušao u Red Bull tramvaj i tako priredio veliko iznenađenje prisutnim putnicima. Tom prilikom sjeo je za ‘volan’ tramvaja što je oduševilo sve.

Radi se naravno o dogovorenoj PR kampanju za svjetski događaj koji će se desiti u glavnom gradu BiH.

No, Haris Zahiragić, zastupnik stranke (SDA) koja je od Sarajeva planski pravila kasabu i samoizoliranu dolinu minderaša, zgrožen je ovom kampanjom.

“Fakat, čuj neovlaštena osoba, bez adekvatne edukacije, vozila nečiju djecu tramvajem…

Po nepovoljnim zaduženjima i po sigurnosnoj situaciji u rangu smo neke trećerazredne države latinske amerike, ali ovake gluposti siguran sam ne rade ni tamošnje vlasti”, naveo je Zahiragić na X-u.

Zahiragić očito ne razumije šta je marketinška kampanja, kao ni razmjere događaja koji se dešava u gradu. Za njegov pojam ovo je previše i Sarajlije bi velike događaje trebali gledati samk na TV-u ili da ih čak ignoriraju kao podvalu ‘zlog zapada’.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *