Slovak pokazao kako se bori za reprezentaciju: Bacio se i s linije izbacio loptu, pa završio u nokautu

Published On 18. June 2024. | By saliha | Sport

Hancko će sigurno biti neopjevani heroj ove utakmice, ali oni koji su pogledali ovaj detalj znaju da je on jedan od zaslužnijih za veliki trijumf

Fudbalska reprezentacija Slovačke napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Eura, nakon što su pobijedili Belgiju rezultatom 1:0.

Heroj Slovaka je strijelac gola Šranc (Schranz), ali tu je bio još jedan, onaj koji će možda biti i nepravedno zapostavljen.

Riječ je o Davidu Hancku, defanzivcu slovačke reprezentacije.

Naime, igrala se 63. minuta, a Belgija je stezala obruč nakon poništenog pogotka, a jedna loše ispucana lopta golmana Dubravke završila je u nogama igrača Belgije.

“Crveni đavoli” su brže-bolje pojurili ka golu kako bi što prije pokušali izjednačiti. Doku je prevario čuvara i onda poslao loptu u peterac za Lukakua, ispred njega je reagirao Dubravka, koji je bio matiran.

Lopta se odbila do Bakajoka (Bakayoko), koji je silovito šutirao, a onda se pravo nitokuda na liniji pojavio Hancko koji ju je izbio, ali se u tom trenutku vrlo nezgodno sudario s koljenom reprezentativnog kolege i ostao je ležati, ali pokazao kako se bori za dres svoje reprezentacije.

Mnogi bi mogli štošta naučiti od njega.

Hancko će sigurno biti neopjevani heroj ove utakmice, ali oni koji su pogledali ovaj detalj znaju da je on jedan od zaslužnijih za veliki trijumf.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *