Sarajevo: Održan plenum građana; iznijeti brojni zahtjevi, nastavak u petak

Published On 12. February 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

Na prvom Plenumu građana BiH, koji je održan u prostorijama Centra za kulturu i medijsku kontaminaciju, građani su iznijeli zahtjeve na temelju onih iznesenih na protestima

Neki od zahtjeva građana bili su smjena federalne vlade, formiranje prijelazne vlade do sljedećih izbora u BiH, izdvajanje dijela budžeta za rješavanje problema nezaposlenosti, reviziju privatizacije, zdravstvena zaštita za sve građane, smanjenje plata dužnosnicima, reforma suda i tužilaštva i depolitizacija istih institucija, ali nijedan zahtjev nije usvojen osim formiranja Predsjedništva plenuma.

Drugi Plenum građana BiH održat će se u petak, 14. februara u 17:30 sati u prostorijama Olimpijske dvorane “Zetra”, do kada će biti formirano Predsjedništvo plenuma. Do tada, nijedan zahtjev nije usvojen.

Učesnici Plenuma su pozvali građane koji su pripadnici političkih partija da ne učestvuju u Plenumu, kako ne bi došlo do političkih manipulacija.

Građani su poručili da će protesti biti nastavljeni kao i do sada, svaki dan u 12:00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH, prenosi Anadolija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *