Želite li dugu kosu navalite na jaja, bademe, papriku…Rast će k’o luda

Published On 21. February 2014. | By admin | Magazin

Želite dugu i bujnu kosu, a imate osjećaj da je to nemoguća misija ma koliko se vi trudili skratiti je što je moguće manje? Unesite u svoju prehranu sljedeće namirnice i dođite do željeneg cilja.

Losos

Ova riba je bogata vitaminom D i proteinima koji su izvrsni za kosu. Sadrži i omega-3 masne kiseline koje potiču rast kose te odžrvaju vlasište zdravim.

Žuta paprika

Ima gotovo pet i pol puta više vitamina C od naranče (341 miligrama naspram 63 miligrama). Vitamin C je antioksidant koji jača dlaku i sprečava njezino lomljenje.

Kamenice

Nedostatak cinka je jedan od uzroka gubitka kose. Kamenice obiluju cinkom.

Jaja

Jaja su izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina, a sadrže i biotin koji potiče rast kose. No, morate znati da je žztanjak taj koji sadrži navedene tvari. Nasuprot tome, belanjak može blokirati apsorpciju biotina u tijelu.

Sjemenke suncokreta

Samo nekoliko sjemenki pružit će vam obilje vitamina E koji poboljšava protok krvi u kožu i potiče rast kose.

Avokado

Zbog svoje visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina koje se nalaze i u stanicama kože, avokado je odavno poznat kao izvrstan prirodni dodatak za ljepotu. Kad se nanosi na kosu i vlasište, stimulira proizvodnju kolagena i elastina. Pomiješajte malo avokada s vrhnjem (jer sadrži mliječnu kiselinu koja će očistiti mrtve stanice kože) te smjesu nanesite na kosu i vlasište. Držite masku 10-ak minuta, a poslije isperite.

Bademi

Ovi orašasti plodovi, učinit će kosu gušćom i potaknuti njezin rast zbog visokog udjela biotina. Trezultati će biti vidljivi već za mjesec ili dva ukoliko ih redovno konzumirate.

net/beautyhigh.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *