Prije otvaranja pošte penzioneri i po dva-tri sata čekaju u redu da bi podigli svoju crkavicu

Published On 22. February 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

Dok  političari i drugi moćnici  imaju velika  primanja, dok  su u državnim firmama zaposlili svu  svoju rodbinu ,  te ih nije briga  što  administracija raste do neviđenih visina,  i dok  svojoj  djeci   kupuju kola i stanove , rasipaju se novcem, dotle obični ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem.

Penzioneri su posebna priča. Oni sa nestrpljenjem   čekaju penziju, svoju crkavicu, kako bi preživjeli. Neki  se  pred Poštom mogu vidjeti u zoru,  čak dva- tri sata prije otvaranja ,  da bi podigli penziju .

-Više od 40 godina radio  sam u firmi i pošteno zaradio ovu crkavicu.  Pojedinci  koji nisu radili ni deset godina sada imaju  veću penziju  od moje.Pa, gdje je tu pravda!?. Stojim u redu da bi  tog dana  podigao penziju ,inače nebi  imao šta jesti, ostao   bi gladan.Stidim se!. A  šta ja tu mogu ? Ovi nam  godinama  pričaju bajke, vozaju nas ko stoku. I neka , kada smo budale. Njihova djeca imaju „ bijesna“ auta, zaposlili su svu  svoju rodbinu  u državnim ustanovima, rade šta hoće. I to ti je ta demokratija. Neka , to nam i treba , kaže nam jedan građanin, koji nije želio da mu  spominjemo  ime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *