Jabukovo sirće – prijatelj dobrog izgleda i zdravlja

Published On 28. February 2014. | By admin | Magazin

Osim kalija, koji pročišćava krv i odstranjuje iz nje masnoću, u jabukovom sirćetu ima vitamina A, B i C, minerala kao što su flor, fosfor, kalcij, magnezij, natrij, silicij, sumpor i željezo. Sadrži enzime i aminokiseline – od esencijalnih aminokiselina u ovom sirćetu ima čak njih 13.
Evo kako sve jabukovo sirće može utjecati na naš izgled, zdravlje i ljepotu.

Problemi s probavom: Pomiješajte kašičicu sirćeta u čaši vode i popijte prije jela. To će pomoći probavi, a spriječiti nadutost. Ako vas muči želučana kiselina, već ćete s prvim gutljajem osjetiti olakšanje.

Za zdravu kosu: Nakon pranja, kosu isperite mješavinom od dvije kašike sirćeta i pola litra vode. Balansirat ćete pH vrijednost vlasišta i vlasi i učiniti je glatkom i sjajnom.

Zaustavlja štucanje: Dovoljna je samo jedna kašičica.

Candida: Redovna upotreba sirćeta poboljšava kvalitet flore i sprečava razvoj gljivica i nope bakterija.

Održava težinu: Jabukovo sirće je trenutno najpopularniji kada su dijete u pitanju. Sirće, odnosno njegova kiselina, pomaže u uspostavi normalnog metabolizma, smanjuje neutaživu želju za masnom i slatkom hranom.

Zdravlje ljubimaca: jabukovo sirće stavite psu u hranu ili vodu, a ono će spriječiti alergije i parazite

Zdravo sredstvo za čišćenje: Napravite mješavinu od pola vode i pola sirćeta i stavite u flašicu sa sprejem. Čistite kao i ostalim sredstvima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *