UŠIVAK: Kantonalno takmičenje u pružanju prve pomoći – Najbolji Deveta osnovna škola i Četvrta gimnazija

Published On 28. April 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

U prostorijama Centra “Ušivak” u Hadžićima održano je 19. kantonalno takmičenje u pružanju prve pomoći. Takmičenje osnovaca i srednjoškolaca organizirao je Crveni križ Kantona Sarajevo uz podršku resornog ministarstva i Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS.

Takmičenje se odvijalo na četiri radna i ocjenjivačka poligona, na kojima su đaci spašavali povrijeđene u saobraćajnim udesima, rudnicima, fabrikama… Srednje škole imale su dodatno dva, a osnovne škole četiri rekreaciona poligona.

Pobjedničke ekipe

Najuspješnije ekipe proglasila je Azra Rizvić-Vidović, glavna sutkinja na takmičenju. Prvo mjesto osvojila je Deveta osnovna škola, koju su predstavljali Ajša Jašarević, Mirnes Mujezinović, Medina Šapčanin, Enis Salčin, Aida Karović i Dalida Trubljain.

Ekipi Osnovne škole “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” pripalo je drugo mjesto. Takmičari su bili Aida Sivac, Adna Alagić, Lana Tepavčević, Rejhana Karić, Dalida Adilović i Valtona Cenaj, dok je treće mjesto osvojila OŠ “Mula-Mustafa Bašeskija”, a učesnici su bili Kanita Kamenica, Naida Redžić, Sidika Čengić, Amila Salman, Amina Krivić i Ismihan Hujdur.

U konkurenciji srednjih škola Četvrta gimnazija je bila najbolja. Predstavljali su je Meliha Kovačević, Nejra Palić, Lejla Plojović, Medina Selimić, Amra Muratović i Amina Ibišević. Druga je bila ekipa Treće gimnazije, za koju su se takmičili Haris Čolić, Selma Behmen, Meho Kulovac, Emina Basarić, Ernad Mudželet i Nejra Lončarević.

Najuspješniji glumac

Druga gimnazija bila je trećeplasirana, a ekipu su činili Adna Džanković, Alisa Fejzić, Amina Šahbaz, Hana Osmanković, Namik Selimović i Ajla Ramić. Diplome ekipama za učešće na takmičenju i diplome najuspješnijem šminkeru Amini Kurtović te najuspješnijem glumcu/markirantu Samiri Tutundžić uručila je Enaida Viso, sekretar CKKS.

Ekipe Devete OŠ i Četvrte gimnazije predstavljat će Kanton Sarajevo na federalnom takmičenju, koje će se održati krajem maja.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *