BH Fanaticosi: Barbarez možda nema veliko iskustvo, ali ima veliko srce!

Published On 4. December 2014. | By admin | Sport

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je “na konopcima”, bivši selektor je uspio od jednog respektabilnog tima, u vrijeme kada smo imali priliku da još više ojačamo svoj status u svjetskom fudbalu, da napravi boksera kojem već u četvrtoj rundi slute kraj – ovo se, između ostalog, …

… navodi u saopćenju koje su BH Fanaticosi objavili na svojoj internet stranici u srijedu poslije podne, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Najvjernija navijačka skupina Nogometne selekcije BiH za novog trenera Zmajeva traži Sergeja Barbareza, nogometnog stručnjaka i bivšeg reprezentativca BiH.

Navode kako je njegov manjak iskustva kao selektora sada najmanje bitan. Reprezentaciji, poručuju, ne treba neko ko će im nacrtati najbolju korner-varijantu ili ko će im “izmisliti” neki novi super-sistem.

– Zmajevima treba neko ko će im biti poput vitaminske injekcije, neko ko će ih pogledati u oči, ohrabriti ih i dati im do znanja da se za taj grb i dres igra i srcem i glavom u istoj mjeri i da više nema kalkulisanja, samo pobjede i bodovi dolaze u obzir! – poručili su BH Fanaticosi.

Dva boda nakon četiri kola, smatra ova navijačka skupina, i to grupi u kojoj je BiH bils nosioc je rasplet kakav niko od navijača nije priželjkivao. BiH je dovedena u situaciju da mora dobiti najmanje pet od preostalih šest utakmica, a da se Zmajevima moraju „poklopiti“ i ostali rezultati.

U ovom trenutku, po njihovom mišljenju, najbolje rješenje za novog selektora reprezentacije je Barbarez, čovjek, koji kako navodi ova skupina navijača, ima dovoljno harizme, hrabrosti i drskosti da stane na čelo obezglavljenog tima i da iz igrača izvuče maksimum baš kao što je to činio godinama sa kapitenskom trakom oko ruke, navode BH Fanaticosi, prenosi NAP.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *