Ćudi prirode: Bjelašnicu prekrila magla

Published On 7. December 2014. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Dok  je za razliku od grada, kada bi   zbog  smoga i magle građani bježali na planine,danas  je na Bjelašnici bilo obratno. Oko 12  na  Bjelašnici se   , kako  bi narod  rekao , nije  se  vidio prst pred okom.Tako je bilo, kako nam  kažu prodavači narodnih rukotvorica i domaće hrane, čiji su štandovi u neposrednoj blizini hotela „Maršal“,  od jutra.

-Magla je tolika da se ne vidi dva do tri metra ispred.Došao sam jutros, i kako  sada vidite tako sam  i tada  zatekao .Inače, drugim danima ovdje je od jutra  lijepo vrijeme sa  suncem  . Danas je  magla  prekrila Bjelašnicu, pa je i kupaca manje, kaže nam  Faik  Madžak, koji ovdje dolaze iz Konjica.

Kaže da ostalim danima prodaje ide dosta dobro. Kupci traže domaći sir, kajmak, maslac, prekmez, sokove od zove, cvekle, med…

-Domaće  jabuke su  2 KM, sir 4, maslo 15 …KM.  Imam imanje u Konjicu, i sve to prizvodim. Živim od penzije, a valja djecu iškolovati. Jedno djete i ide u srednju školu , a drugo na fakltet. Dobro uče. Kćerka Amila  pohađa Turski koledž i u indeksu su gotovo sve desetke. Zato mi i nije teško sve ovo raditi, kaže Faik.

Zbog ovakvog vremena  jučer smo u šetnji vidjeli  malo ljudi .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *