Treća ulična trka na Ilidži: Sjećanje na Amera Ćenanovića

Published On 1. April 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Sport, Vijesti

 

U znak sjećanja od prerane smrti načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanovića održana je treća ulična trka “Amer Ćenanović”.

 

U trci dužine oko tri kilometra, koju je organizovala Općina Ilidža, učestvovalo je 400 učenika osnovnih škola iz Ilidže i srednjih škola sa Ilidže i Hadžića.

Prvo mjesto među djevojčicama osnovnih škola osvojila je Adelisa Hromo iz Sedme osnovne škole, drugo Ilma Rahmanović iz Desete osnovne škole i treće Džana Čišić.

U kategoriji dječaka prvi kroz cilj prošao je Kenanan Bećirević iz Devete osnovne škole, drugi Kerim Kolić iz Prve i treći Ajdin Jusupović iz Desete osnovne škole.

Od srednjoškolki prva je bila Lamija Palalija iz Četvrte gimnazije, druga Ema Hasibović-Galijašević iz Srednje škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedija i treća Aida Fisović iz Srednješkolskog centra Hadžići.

Prvo mjesto u kategoriji učenika srednjih škola osvojio je Alija Imamović iz Srednješkolskog centra Hadžići, drugo Kosta Šumar iz Srednješkolskog centra Pale i treće Ervin Mešanović iz Srednješkolskog centra Hadžići.

Nagrade i zahvalnice pobjednicima je uručio načelnik Ilidže Senaid Memić.

Oslobođenje.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *