Damir Sadiković: Donedavno sam pokušavao upasti u juniore Želje

Published On 20. January 2013. | By admin | Sport

Damir Sadiković je nedavnim potpisom ugovora sa Željezničarom postao jedini maloljetni senior u redovima prvaka Bosne i Hercegovine. 

Nakon odlazaka ponajboljih i najiskusnijih igrača, Mirsada Bešlije i Zajka Zebe, Amar Osim je prvo pojačanje pred proljetni dio sezone pronašao u vlastitom dvorištu.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član prvoplasiranog tima Omladinske Premijer lige za juniore, Damir Sadiković, prekomandovan je iz mladog sastava tima sa Grbavice u seniore potpisom trogodišnjeg profesionalnog ugovora.

Mladi vezista je u Dolinu Ćupova stigao prije samo pola godine iz hadžićkog Radnika, a tek nekoliko mjeseci u juniorskom sastavu mu je bilo dovoljno da se izbori za profi ugovor sa prvakom države.

Strijelac pet golova u jesenjem dijelu Omladinske PL je prezadovoljan strjelovitim usponom.

– Ne mogu lagati, zaista sam sretan. Sve se dogodilo iznenada, jer sam do prije nekoliko mjeseci razmišljao da se pokušam uvaliti u juniore Želje, a evo me već u prvom timu. To će mi ubuduće biti veliki podstrek, da pojačam svoj rad u svim segmentima i da opravdam trenerovo ukazano povjerenje, kao i da se našoj divnoj publici, ukoliko dobijem priliku, pokažem u najljepšem svjetlu, priželjkuje igrač koji je svojim pogotkom riješio i nedavni prijateljski susret juniorskih reprezentacija BiH i Crne Gore.

Kako sada stvari stoje, Sadiković će u proljetnom dijelu nastaviti pohod na titulu u juniorskoj konkurenciji, koji će mu osigurati razvoj kroz utakmice, a priliku za dokazivanje Šefu prvog tima bi trebao dobiti već u Međugorju, gdje će se Željezničar pripremati od utorka.

sportin.ba