Sušić odabrao 20 igrača za meč sa Slovenijom

Published On 25. January 2013. | By admin | Sport

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Slovenije, koja će se igrati 6. februara u Ljubljani.

Od standardnih igrača sa spiska su izostali Zvjezdan Misimović i Ibrahim Šehić, te povrijeđeni Sejad Salihović, umjesto kojeg je selektor pozvao lijevog  beka Željezničara Josipa Kvesića. 

– Kvesić je igrač kojeg pratim duže vrijeme,  uostalom kao i sve igrače iz mlade reprezentacije. Radi se o talentovanom igraču, koji je pružio veoma dobre partije za svoj klub- kazao je Sušić. 

Za predstojeći susret sa Slovenijom, selektor je kazao da rezultat nije u prvom planu. 

–  Važno je da se igrači okupe,  provedu tri dana zajedno i motivisano odigraju ovaj susret. Ne očekujem pobjedu po svaku cijenu. Slovenija se i ne može pobijeti tako lako. Slovenci nisu puno slabiji od nas. Većina njihovih igrača nastupaju u dobrim evropskim klubovima- kazao je Sušić. 

On je najavio da  će bez obzira na rezultat u ovom susretu pružiti šansu 17-orici od 20 pozvanih igrača.     

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković, govoreći o tehničim aspektima susreta u Ljubljani kazao je da je već rasprodano 16.000 ulaznica na stadionu Stožice.

– Ogorman je interes za ovu utakmicu.  Preme procjenama domaćina najmanje polovina gledalaca biće navijači naše reprezentacije, iako je naš savez službeno dobio samo 2.400 ulaznica. Stadion Stožice pruža optimalne  uvjete. Tribine su u potpunosti  pokrivene, teren se zagrijava, tako da će biti dobri uvjeti  za odigravanje susreta, bez obzira na  vremenske prilike,  kazao je Baković.   

 Okupljanje reprezentacije BiH  zakazano je za 4. februar u Ljubljani. Susret će se igrati 6. februara u 18.00 sati,

Spisak  igrača reprezentacije BiH za  susret sa Slovenijom:  

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac);

Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi);

Vezni igrači:  Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla);

Napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart).

oslobođenje