OV-e HADŽIĆI: Smije li se drukčije misliti, postavljati pitanja od interesa građana ?

Published On 13. February 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Foto: Zašto vlast u Hadžićima izbjegava odgovoriti na pitanja vijećnika?

-Promišljati drugačije u ovdašnjim prilikama  znači imati neprijatelje, biti okarakteriziran kao neznalica, glupan, nevjernik, budaletina…

-Za lopovluk se ne pita. Lopovluk je u bosanskohercegovačkom društvu postao pravilo, – podrazumjeva se. Ne znam, možda bolje nismoni zaslužili.

-Sve mehanizme koristi za promidžbu izopačenih vrijednosti koje javnosti plasira pod plaštom napretka, uspjeha, boljeg kvaliteta života, zaštite ineresa naroda…

Ovo je samo dio riječi vijećnka Mirsada Dupovca objavljenih preko društvenim mreža nakon sjednice Općinskog vjeća, kada je vlast odbila odgovoriti na vijećničko pitanje, postavljeno mjesec ranije u pismenoj formi.

Ako ste imali priliku gledati serijal „Oligarsi“ koji govori o ruskoj oligarhiji, njihovoj moći i uticaju na sve društveno-političke procese, shvatit će te o čemu pišem.

AKO NISI SA NJIMA BIVAŠ SATANIZIRAN, „HIRUŠKI SI OSTRANJEN“…

Zapravo, mi se suštinski ne razlikujemo, obzirom da su se naše oligarhije uvukle u svaku poru društva – valjda po uzoru na „majčicu Rusiju“ .

Bilo kako bilo, ondašnji „strašni komustički režim“ bio je kud i kamo humaniji od ovog koji danas imamo – ako nisi sa njima, ne samo da si protiv njih, nego bivaš sataniziran, i kao takav „hirurški odstranjen“.

Država po mjeri kaste koja sve mehanizme koristi za promidžbu izopačenih vrijednosti koje javnosti plasira pod plaštom napretka, uspjeha, boljeg kvaliteta života, zaštite ineresa naroda…

„HIZMET“ GRAĐANA

Neki to nazivaju „hizmetom“ građanima. Zamislite koliko bezobrazni morate biti da kažete da građanima „hizmetite“,ako znamo da se „hizmet čini“ onima koji nisu u stanju sebi da skrbe aktivitet za svakodnevne potrebe.

MISLITI DRUKČIJE ZNAČI IMATI NEPRIJATELJA

Slijedeći gore napisano, promišljati drugačije u ovdašnjim prilika znači imati neprijatelje, biti okarakteriziran kao neznalica, glupan, nevjernik, budaletina… i šta sve ne. Ali znate šta, ni ja o njima nemam nimalo drugačije mišljenje.

LOPINAŠI KOJI SE BOGATE U „INTERESU GRAĐANA“

Uz to ja ću dodati, lopinaši koji se bogate u „interesu građana“. Ali oni to mogu, oni su Bogu bliži, oni to petkom nuliraju, i onda imaju novih sedam dana da harče ovo malo jada što je ostalo.

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj 26. 12. 2019. godine, postavio sam pitanje koje se tiče „resanacije“ ili ti “krpljenja” ulice 6.mart, te da li će troškove pomentuog snositi izvođač radova, ili ide na teret budžeta i građana općine Hadžići.

„TKO SI TI DA POSTAVLJAŠ PITANJA  ?“

 Pohvališe se danas da je realizacija budžeta općine Hadžići u stoprocentnom iznosu – valjda građani imaju pravo da znaju ko i kako stoprocentno troši njihov novac. Naravno, po ustaljenoj praksi, nisam dobio odgovor. Zašto i bi, ko sam ja da postavljam pitanja!?

 ZA LOPOVLUK SE NE PITA

Tim povodom danas sam iskoristio priliku da upozorim na kršenje Poslovnika o radu Općinskog vijeća, još vas naprave budalom, i kažu, „postavi pitanje u pismenoj formi“,a vi to uradili mjesec dana ranije.

Šta to zapravo znači? Niti čitaju, niti ih zanima. Za lopovluk se ne pita. Lopovluk je u bosanskohercegovačkom društvu postao pravilo, – podrazumjeva se. Ne znam, možda bolje nismo ni zaslužili.

Obzirom da smo ušli u izbornu godinu, na društvenim platformama Općine Hadžići, više nema mjesta za nas koji nismo „dio priće“. Na žalost ili na sreću. Ja ipak mislim da je ovo drugo. Ja ću kao i do sada. Koristiti ono što imam, pa dokle dobacim…

Mirsad Dupovac, klub vijećnika SDP BiH Hadžići

( Ovo je originalne tekst vijećnika Mirsada Dupovca, koji se našao na društvenim mrežama nakon sjednice Općinskog vijeća. O njemu najbolji komentar mogu dati građani.Ovo govori o stanju u Općinskom vijeću Hadžići, kako se i na koji način  donose odluke i drugi akti , i kako prolaze oni koji imaju drukčije mišljenje, postavljaju vijećnička pitanja….

U tekstu  nismo promijenili niti jednu riječ, slovo ni zarez, znači ovo je originalal tekst autora. Samo  su podnaslovi i naslov  Redakcija ).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *