Ubica Timur Kadić sve priznao: Tvrdi da žrtvu nije poznavao

Published On 1. April 2020. | By saliha | Crna hronika

Advokat Omar Mehmedbašić zatražio je neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, jer je riječ o osobi koja se liječila u Jagomiru

Timur Kadić (40), osumnjičen za ubistvo H. B. (67) na farmi pilića u hadžićkom naselju Ramići, saslušan je kasno sinoć u MUP-u Kantona Sarajevo. Osumnjičeni je dao izjavu te, kako saznajemo, sve priznao. 

Izjavu je dao u prisustvu sarajevskog advokata Omara Mehmedbašića.

– I ranije se, kada je palio sportske kladionice i kada se javnost pitala ko stoji iza toga, utvrdilo da je on bio iza toga. Govorio je da je kocka štetna. I tada sam tvrdio da on ima psihičkih problema i posljednju godinu se liječio na Klinici u Jagomiru, jer za ovakvo djelo, njegovo ponašanje nije normalno. Tražio sam ponovo neuropsihijatrijsko vještačenje, pogotovo zato što nije poznavao čovjeka niti je  ranije bio u konfliktu s njim do tog momenta – kazao nam je Mehmedbašić.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je Kadić, koji živi na području Hadžića, kazao istražiteljima da je došao do radnje na farmi pilića da vidi šta može dobiti.

Kazao je da je došlo do svađe, a potom i do tuče s H. B., kojeg do jučer nije ni poznavao, a koji ga je pokušao otjerati. Kadić je izjavio da je u gombanju nožem u vrat udario svoju žrtvu.

Kako je “Avaz” ranije pisao, Kadić je usmrtio punca vlasnika farme pilića.  

Pokušao je pobjeći, ali ga je vlasnik farme sustigao, savladao i zadržao do dolaska policije.

Istražitelji su na licu mjesta pronašli nož kojim je ubijen nastradali.

Motiv za ubistvo je, najvjerovatnije, koristoljublje.

Kadić je privođen u oktobru prošle godine nakon što je zapalio sportsku kladionicu “Premier” na Čengić-Vili.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *