Od ponedjeljka snijeg

Published On 19. November 2013. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

 

Prema prognozama globalnog meteorološkog sajta accuweather, prvi snijeg ove godine bi BiH mogao pasti u ponedjeljak 25. novembra! Za taj dan predviđa se vrlo niska jutarnja temperatura od čak -7, dok bi se najviše vrijednosti temperature zraka trebale popeti do 6 °C.

Ipak, accuweather navodi da se taj snijeg ne bi trebao zadržati dugo, riječ o jutarnjim padavinama, a zanimljivo je da prema istom sajtu – vrlo malo snježnih padavina može se očekivati čak i u dvanaestom mjesecu.

Kada je riječ o ostalim bosanskohercegovačkim gradovima, tek nešto više snijega bi mogli imati Bihać, Zenica i Tuzla, dok se za Banjaluku očekuje čak i nešto toplije vrijeme. Mostar idućih dana očekuje razdoblje kišnog vremena.

A evo i kratkoročnije prognoze hidrometeorološkog zavoda za srijedu, četvrtak i petak:

U srijedu, 20.11.2013, pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. U Hercegovini je moguća i grmljavina. U ostalim područjima slabe padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, na jugu Hercegovine i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 °C.

U četvrtak, 21.11.2013, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina u Hercegovini gdje je moguća i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C, prenosi portal Doznajemo.

U petak, 22.11.2013, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na jugu, zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

izvor – AA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *