FINGIRALI NESREĆE Detalji akcije “Kontakt”: Osumnjičeno najmanje 15 osoba, privedeno šest policajaca MUP-a KS, uzimali pare…

Published On 13. October 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa kolegama iz RS, od ranih jutarnjih sati izvode akciju kodnog naziva “Kontakt” u cilju razbijanja grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nezgoda.

Akcija se izvodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za portal „Avaza“ Azra Bavčić, portparol spomenute pravosudne institucije.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.

Saznajemo da pretresi još uvijek traju, a osumnjiičeno je više od 15 osoba, koje su pod kontrolom policije. Među njima su i najmanje četiri policajaca MUP KS, od čega su dva inspektora u policijskoj stanici Stari Grad. Među privedenima je i inspektor krim odjeljenja u MUP KS.

Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Sumnja se da policajci, koji su bili pod posebnim istražnjim radnjama, osim što su znali za fingirane nesreće, uzimali i mito za saobraćajne prekršaje u Kantonu Sarajevo.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu njima su prisluškivani  telefoni i praćeni su skoro nekoliko mjeseci.

avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *