NAKON SUKOBA Prekinuta sjednica Skupštine KS zbog incidenta između Harisa Zahiragića i Amela Mekića

Published On 22. October 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Današnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinta je nakon incidenta između zastupnika Harisa Zahiragića (SDA) i Amela Mekića (NIP) u hodniku Skupštine. 

 Prethodno je imenovana nova ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Aleksandra Nikolić

Burna svađa zamalo je završila fizičkim obračunom koji su spriječili prisutni zastupnici.

Zahiragić je, prema riječima drugih zastupnika, provocirao zastupnike NIP-a, nazivajući ih kriminalcima koji su napustili SDA. Na to je burno reagirao zastupnik Mekić koji mu je odgovorio: “Bježi odavde majmune”.

To je Zahiragića povrijedilo pa je još burnije reagirao, a kako nam je rečeno svađe i psovke čule su se čak i u sali, gdje se održava Skupština.

Kontaktirali smo Mekića, koji nam je kazao kako ipak nije došlo do fizičkog obračuna.

Zahiragić je kasnije u Skupštini izjavio da mu je Mekić psovao majku i prijetio da će ga udariti pesnicom te je najavio prijavu.Na sjednici, prije prekida, imenovana je nova ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Aleksandra Nikolić. Imenovanje ministrice Nikolić izazvalo je burnu raspravu. Većina zastupnika oduševljeno je prihvatila odluku, dok je Klub SDA izrazio zabrinutost oko načina imenovanja te su tokom glasanja bili suzdržani.

Tokom postavljanja pitanja i zastupničkih inicijativa, zastupnik SBB-a Dževad Poturak postavio je niz pitanja direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću u vezi transporta trudnice iz Sarajeva za Zagreb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *