Tužilaštvo KS o istupu komesara Selimovića: U interesu istrage suzdržati se od objave informacija

Published On 9. November 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Komesar sarajevske policije Nusret Selimović danas je medijima kazao da što se tiče MUP KS slučaj ubistva dva policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine je rasvijetljen, te je istakao kako je 5. novembra Tužilaštvu KS podnijelo dopunu izvještaja protiv više osoba za koje se osnovano sumnja da se mogu dovesti u vezi sa ubistvom policajaca.

Iz Tužilaštva KS nisu odmah reagirali već su se oglasili večeras saopćenjem za javnost.

“Podsjećamo javnost da Tužilaštvo Kantona Sarajevo vodi istragu u predmetu ubistva sarajevskih policajaca i da su policijske agencije medju kojima i MUP KS dužne da poduzimaju radnje u okviru svojih ovlaštenja i pod nadzorom tužilaca. Rasvjetljavanje krivičnog djela sa, kako se navodi, policijskog aspekta i obavještavanje javnosti o tome, ne znači istovremeno da je u predmetnom slučaju prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih se može donijeti tužilačka odluka.

U interesu istrage potrebno je da se svi uzdrže od objelodanjivanja informacija o predmetu jer to direktno može ugroziti interese istrage o teškom krivičnom djelu. Tužilaštvo će nastaviti intenzivno provoditi radnje u ovoj kompleksnoj istrazi, te se od MUP KS očekuje da u skladu sa zakonom, promptno i efikasno postupa po zahtjevima i naredbama tužilaštva”, saopćeno je.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *