ISTRAŽIVANJE Kako muškarci i žene doživljavaju prevaru?

Published On 14. November 2021. | By saliha | Magazin

Ljubomoru u romantičnim vezama različito doživljavaju muškarci, a različito žene

Muškarci i žene ljubomorni su na različite načine, otkriva najnovije istraživanje. Kod muškaraca se ljubomora temelji na seksualnim aspektima, a kod žena na emotivnim.

Ljubomoru u romantičnim vezama različito doživljavaju muškarci, a različito žene. Kada je riječ o varanju, muškarce znatno više pogađaju seksualni aspekti toga čina, a žene pak najjače uznemiravaju emocije vezane uz varanje.

U najnovijem istraživanju čiji su rezultati objavljeni u časopisu Personality and Individual Differences, analizirana su 102 slučaja ljubavnih trokuta. To je obuhvatilo i analizu sukoba između svih troje aktera ljubavnog trokuta.

Prevarene muškarce najviše je bolio seksualni aspekt prevare te su željeli saznati detalje o tome, a žene su pak loše reagirale na emotivni aspekt veze i njih je najviše zanimalo jesu li muškarci gajili emocije prema ženi s kojom su ih varali.

Muškarce očito više uznemirava seksualna nevjera, a žene emotivna. Moderni muškarci očito su naslijedili od svojih davnih predaka sumnju zbog koje nikada ne mogu biti sto posto sigurni da su očevi djece koje odgajaju. Najvjerojatnije je to razlog zbog kojeg muškarce najviše boli seksualni aspekt nevjere, navodi se u istraživanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *