KANTON SARAJEVO Ministar Delić: KAP ima kupca za hotel „Igman“

Published On 7. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Plan investicije podrazumijeva trogodišnje ulaganje u revitalizaciju hotela

Kantonalna agencija za privatizaciju dobila je za hotel „Igman“ ponudu od 5.105.000 KM kao iznos početne cijene, te 10.407.881,42 KM za trogodišnju investiciju kojom je planirana obnova i revitalizacija hotela i pratećih sadržaja.

Plan investicije podrazumijeva trogodišnje ulaganje u revitalizaciju hotela, a ponuđač je ponudio program investiranja koji uključuje investiciju od 2.122.470,42 KM u prvoj godini, u drugoj godini 3.281.050,00 KM i 5.004.361,00 KM u trećoj godini.

Početna cijena

Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao zadržati hotelsko-ugostiteljske i sportsko-rekreativne djelatnosti hotela Igman te je, shodno svemu navedenom, prema ocjeni Komisije za ocjenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uvjete po Javnom pozivu.

– Ranije je hotel ‘Igman’ prodavan čak 11 puta s nižom početnom cijenom od pet miliona, a 2008. godine bio je prodat za 3,5 miliona KM. Međutim, ponuđač je u nekoliko navrata tražio produženje roka za potpisivanje ugovora, a obzirom da do potpisivanja istog nikad nije došlo, Komisija je prodaju proglasila neuspjelom 21. decembra 2009. godine –  naveo je ministar Adnan Delić.

Stari sjaj

Kako navode iz Ministarstva, s obzirom na to da je ova ponuda zadovoljila kriterije javnog poziva, ostaje da vidimo hoće li hotel Igman konačno imati priliku da ponovo zasija starim sjajem. Ovo je 13. javni poziv i nadamo se posljednji.

avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *