Bečarević: Godinu dana pričamo o nestanku plina, Džindić i Hadžialjević neka sve objasne Tužilaštvu

Published On 25. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Godinu dana traju upozorenja i nastojanja bivše uprave BH-Gasa Jasmina Salkića i njegovog savjetnika Almira Bečarevića u vezi gasne krize I svih štetnosti koje će nastati prelaskom na Turski tok. Adekvatnih reakcija nije bilo, a sada dok se najavljuju minusi i to debelo ispod nule Toplane su prinuđene gasiti kotlovnice.

“Kao što je i napisano još prije godinu dana neće biti dovoljnih količina gasa za Kanton Sarajevo nakon prelaska na Turski tok. Sve je napisano i obrazloženo “genijalcima” ministru Nerminu Džindiću i direktorici Energoinvesta Biseri Hadžialjević. Oni nisu vjerovali”, kaže za Patriju Bečarević.

Napominje da sad treba da vjeruju vlasti u KS koje su obmanute i slagane prilikom sesija koje je organizovao ovaj dvojac obećavajući niže cijene gasa i količine dovoljne za sve.

Povezani tekstovi

ZA BUBNJARE SPREMNI Džindić, Hadžialjević i Novalić našli rješenje: Zavrni ventile, zatvori vrtiće!

“Niti manje cijene gasa niti potrebnih količina gasa za KS i ne znam šta treba da se desi više da se svi otrijezne i shvate da imaju i imat će probleme sa gasom. Davno rekoh nema veće prevare u energetskom sektoru i većeg poslovnog promašaja u novijoj historiji BiH. Valjda Tužilaštvo KS ne čeka da neko još ne daj Bože pogine na sistemu da reaguje. Tad će biti kasno”, dodao je Bečarević.

Podsjećamo, Nermin Džindić, ministar energetike i rudarstva FBiH i premijer Fadil Novalić (SDA) najodgovorniji su za novonastalu situaciju kada je riječ o plinu, tačnije plinskoj krizi.
Oni su BiH ostavili bez alternativnih kanala dostave plina i prebacili nas na Turski tok, silom uklonili bivšeg direktora BH-Gasa Jasmina Salkića koji se žestoko protivio jednostranom raskidu ugovora s Mađarima, a o čemu će sada odlučivati arbitražni sud.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *