Radnici Zraka upozoravaju: U ponedjeljak se odlučuje o sudbini naše firme

Published On 3. April 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Radnici preduzeća Zrak d.d. Sarajevo tvrde da se u ponedjeljak 4. aprila odlučuje o sudbini ove firme iz namjenske industrije. 

U Razvojnoj banci FBiH trebao bi biti održan sastanak na kojem će prisustvovati Uprava društva Zraka d.d i ministar enrgetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima.

Radnici navode da će se nakon sastanka znati de li će ovo privredno društvo završiti kao Fabrika duhana Sarajevo, a 100 radnika naći se na ulici.

Radnici Zraka d.d Sarajevo nisu primili 5 plata i 4 i po topla obroka.

Novinska agencija Patria ranije je objavila da su radnici zabranili ulazak direktoru Zraka Nedžadu Koldži u preduzeće.

Patria je imala uvid u Informaciju Vlade FBiH od 21. feburara 2022. godine. Naime na sastanku gdje su učestvovali premijer FBiH Fadil Novalić, njegova savjetnica Aida Soko, te Nedžad Koldžo i Ismo Hebibović kao i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović zauzet je zajednički stav o pokretanju aktivnosti u cilju procjene mogućih zajedničkih aktivnosti u funkcionisanju privrednih društava Zraka i TRZ-a Hadžići. No, ministar Džindić je u jednoj izjavi kazao da neće biti preseljenja kompanije Zrak. Radnici ipak ne vjeruju riječima već samo djelima. 

Direktor Zraka ne može u krug firme već dvije sedmice, radnici čekaju novac iz Srbije i Latvije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *