Vučićev režim priznao da stoji iza podizanja optužnice za Dobrovoljačku!

Published On 29. April 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Piše: Amina Čorbo-Zećo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, danas je namjerno ili ne, i definitivno otkrio da Srbija putem metoda specijalnog rata rukovodi Tužilaštvom BiH, kadrovima koji ne biraju sredstva da dođu do optužnica koje montiraju po želji Aleksandra Vučića i to direktno iz Beograda. Revizionizam na vrhuncu. Krajnji cilj – svi su jednako odgovorni za dešavanja 90-ih!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, danas je kazao svoj stav u vezi optužnice za slučaj Dobrovoljačka ulica, a o kojem srpska politika već stvara mit, pa skoro da imamo novi kosovski boj. Vulina je, čini se zaboljela istina, koju je Komšić rekao:

“Ponovno pokretanje procesa u slučaju “Dobrovoljačka ulica” je pokušaj da se, putem montiranih optužnica, u potpunosti izmijeni karakter rata u BiH”, poručio je Komšić, ali i dodao:

“Po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i politički pristranog pravosuđa, nastoji se poništiti činjenica srbijanske agresije, pri čemu će se napadači na Republiku Bosnu i Hercegovinu prikazati kao žrtve a branioci Bosne i Hercegovine i Sarajeva kao zločinci, što ipak ne čudi, jer se radi o cjelovitom pokušaju revizije koji se odvija kroz mnoge društvene aspekte, pa stoga nije čudo ni što se odvija kroz otuđene dijelove Tužilaštva BiH”, istakao je Komšić.

Nakon ovako bolno istinitih riječi Vučićev režim nije dugo čekao. Tako je Vulin prvi krenuo da brani pravosuđe BiH (!?). Naknadno u napad na Komšića, a u odbranu Tužilaštva uključit će se Dodikov Dževad Galijašević!

“Nadam se da će “bošnjački” član Predsjedništva BiH Željko Komšić prestati da vrijeđa svoju zemlju i njeno pravosuđe. Dovoljno svojim izborom vrijeđa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve”, izjavio je Vulin.

A, ovim faktički priznao – da Srbija godinama stoji iza podignutih optužnica za najbolje heroje ove zemlje. U Beogradu su smješteni zaštićeni svjedoci, gdje ih se obučava za lažne iskaze, a o čemu smo svjedočili svi tokom procesa Naseru Oriću, koji je na kraju oslobođen optužbi.

I potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović kazao je danas da v.d. glavnog tužioca Milanko Kajganić nastavlja stopama Gordane Tadić, a upravo je Tadić odlučila donijeti naredbu o sprovođenju istrage protiv pet osoba, a u optužnici je obuhvaćeno deset osoba od kojih četiri nisu ni bile u ranijim istragama u slučaju Dobrovoljačka.

Sigurno da su u Tužilaštvu BiH naučili raditi kako žele i kako im se može, no ovog puta neće moći proći bez javne kritike.

Hoće li Kajganić podnijeti ostavku, zašto međunarodni faktori u BiH sada ne pričaju o nezavisnom pravosuđu?

A, zamislite pravosuđe BiH brani ministar susjedne zemlje i od vlastitog predsjednika!? Sve se glasnije priča o istrazi srbijanske policije u ovom slučaju!? Potpuno odsustvo pravnih normi za jedan normalan sudski proces. Sve je naopako. No, podizanje optužnice u slučaju Dobrovoljačka nije nešto što je neočekivano, jer se radi o kontinuiranoj djelatnosti i aktivnosti kadrova koje su regrutirali Milorad Dodik (SNSD) i Dragan Čović (HDZ) u sve institucije i agencije države BiH.

Ova optužnica je demonstracija moći i utjecaj Vučića u BiH. Može se reći najveći dokaz specijalnog rata u kome je on uspio dobiti Tužilaštvo BiH za svoje ciljeve. Vulin je to danas svojom izjavom dokazao.

Njihov cilj u obavljanju zadataka je neprijateljsko djelovanje na rušenju države i progon-teror nad borcima i kadrovima Armije RBiH i MUP-a RBiH koji su odbranili ovu državu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *