Zvizdić o kandidatu za Predsjedništvo BiH: Denis Bećirović je tačka spajanja trojke

Published On 13. May 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Denis Zvizdić, drugi zamjenik predsjednika Naroda i pravde i član Kolegija PD PS BiH najavio je večeras da će zajednički kandidat trojke (NIP, SDP, NS) za člana Predsjedništva BiH biti poznat u narednih osam do deset dana. 

“Još su u toku razgovori, vode se vrlo ozbiljni razgovori. Ne samo o imenu već i samom kandidatu da može predstavljati trojku i samom programu kandidata. Mislim da će odluka biti najdalje objavljena od 8 do 10 dana i da tada počinje najava nove političke paradigme. Kandidat trojke ima najveće izglede da postane član Predsjedništva BiH”, kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ide u smjeru da SDP kao najveća opoziciona stranka ponudi kandidata i da Denis Bećirović bude predložen kao kandidat.

“Gospodin Bećirović je tačka spajanja stranaka trojke. Od starta je bio dogovor da se ne takmiče predsjednici stranaka, a Bećirović može napraviti simbiozu onoga što žele napraviti stranke trojke i mislim da će vrlo kvalitetno obavljati tu funkciju. Sve personalne ambicije ili stranačke ambicije su stavljene ustranu da se osigura jedna ozbiljna koalicija koja može povesti BiH naprijed i zamijeniti dosadašnju politiku”, dodao je.

Na pitanje kako komentariše najavljene kandidature kandidata SBB-a, SDA, Mirsada Hadžikadića i ko bi čije glasove mogao uzeti Zvizdić je pozdravio pluralizam.

„Mislim da će većina opozicionih stranaka podržati kandidata trojke, dobro je da imamo pluralizam, bit će jako važno da povećamo izlaznost u BiH pogotovo među mladim ljudima koji moraju biti svjesni da glasaju o sopstvenoj budućnosti. Zato je važno da imamo izlaznost od 60 posto. Kad se predstave programi onda će biti vidljive razlike i vidjet će se da trojka vrlo ozbiljno radi na programu koji će osigurati napredak BiH”, zaključio je Konaković.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *