Općina Ilidža besplatno dodijelila zemljište za proljetnu sjetvu

Published On 13. May 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je ugovore za dodjelu poljoprivrednog zemljišta na privremeno korištenje za proljetnu sjetvu sa 29 korisnika.

Ove godine Općina Ilidža je na prostoru Mjesne zajednice Osjek na korištenje dodijelila oko 8,5 dunuma zemljišta, a kroz finansiranje pripreme zemljišta za sjetvu nastojala je građanima smanjiti dodatne troškove uređenja parcela koje su dobili na privremeno korištenje.

– Nakon što je pandemija koronavirusa proteklih godina imala negativne posljedice na poljoprivrednu proizvodnju, ove godine će se one manifestovati kao rezultat enormnog rasta cijena na globalnom tržištu – rekao je naĉelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te naglasio:

– Drago mi je što je i ove godine postojao veliki interes za zemljište koje je Općina Ilidža besplatno dodjeljivala na privremeno korištenje putem Javnog poziva. U odnosu na prošlogodišnjih 19, ove godine smo odobrili 29 ugovora o privremenom korištenju zemljišta, što je pokazatelj da interes graĊana postoji. To znači da ovaj program ima perspektivu te da ćemo i u budućnosti nastaviti realizirati programe u interesu naših građana.

Zemljište koje je dodijelila Općina Ilidža podijeljeno je na parcele veličine između 200 do 300 kvadratnih metara, a prema odredbama ugovora građani će ga moći koristiti do kraja novembra ove godine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *