Komšić: Odličan rezultat Demokratske fronte na svim nivoima

Published On 3. October 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Drage prijateljice i prijatelji, želim da čestitam izbornim pobjednicima. Poprilično je jasno kako će izgledati kompletna vlast u Bosni i Hercegovini, poručio je lider Demokratske fronte Željko Komšić i proglasio pobjedu. 

“Svim ljudima iz Demokratske fronte želim čestitati od srca na trudu da ostvarimo rezultat kao stranka. Ono što smo imali priliku vidjeti u kampanji jeste pozitivna atmosfera. Kampanju smo vodili da ne budemo bahati i prljavi prema političkim protivnicima. Imali smo ideju iza koje smo stali i ljudi su je prihvatili”. istakao je Komšić.

Dodao je da je dosadašnji parlamentarni rezultati stranke izgledaju dobro.

“Bitno nam je da DF ostane na svim nivoima vlasti kao i 2018. i to će se vjerovatno desiti. Ponavljam, čestitke svim izbornim pobjednicima i onima koji su učestvovali na izborima, a posebne čestitke građana i građankama BiH, koji su izašli na glasanje. Čini mi se da se može govoriti o promjenama na političkoj sceni Bosne i Hercegovine”, istakao je Komšić.

Kazao je i da je razgovarao sa Schmidtom.

“Rekao sam mu da je vrlo važno da nema onih procenata koji su izazvali nezadovoljstvo. Ovo je površno, nisam stigao pročitati odluku, njegova odluka je neka vrsta balansa da se izbjegnu manipulacije u formiranju vlasti. On očekuje da predsjednik FBiH ispuni svoj dio oko sudija Ustavnog suda FBiH”, kazao je Komšić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *