Sok od banane čini čuda i za pušače

Published On 8. December 2013. | By admin | Magazin

 

Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni tijelu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posljedice konzumacije duhana. Zato trebaju uvijek biti dio prehrane.

Posljedice loših navika, ispijanja alkohola, pušenja, nezdrave prehrane, izostanka tjelovježbe, tijelo osjeti čak i kad prekinete s njima. No možete ih pokušati djelomično neutralizirati i/ili suzbiti. Kako? Počnite se zdravo hraniti te smanjite stres što je moguće više.

Koju hranu treba uzeti u obzir? Razmislite o bananama. Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni tijelu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posljedice pušenja. Zato trebaju uvijek biti dio prehrane.

Zdravstvene prednosti soka od banane?

1. Čaša soka od banane (smiksajte u sokovniku) daje silnu energiju jer pomaže u poboljšanju mentalne snage i koncentracije. Popravlja i pamćenje. Neki liječnici preporučuju banane kod određenih bolesti mozga.

2. Banane olakšavaju (neki tvrde i liječi) celijakiju. Osim toga, pomažu i ako imate čir, pokazuju istraživanja.

3. Banane sadrže kalij, te druge vitamine i minerale. Zato je bolje popiti čašu soka od banane, nego kavu ili energetske napitke.

4. Pomaže pri mršavljenju jer sadrži visoke količine vlakana.

5. Banane štite i od raka.

6. Odlične su i za osobe sa srčanim problemima povezanima s negativnim emocijama jer kontroliraju razinu kolesterola te imaju visok udio kalija.

7. Nakon soka od banane izgledat ćete i osjećat ćete se mlađe. Sadrži vitamine koji usporavaju proces starenja. Štoviše, ako pojedete bananu, to će utjecati i na ten.

Navedene stvari samo su neke od pogodnosti koje možete imati ako pijete sok od banane ili jedete ovo voće.

net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *