Arnaut: Ako Pokret za državu omogući SNSD-u četvrtog delegata glasat ću protiv ulaska NS u vlast

Published On 29. November 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine potpisan koalicioni dogovor Osmorke i HDZ BiH oko formiranja vlasti nakon izbora..

Najavljeno je i da će treći partner biti SNSD, a čemu se javno najviše opirala Naša stranka, koja je također danas bila prisutna, ali i potpisala sporazum. Jedan od najglasnijih kritičara ulaska u vlast s SNSD bili su Damir Arnaut i Sabina Ćudić. Nakon analiza pojedinih medija o tome da li će NS ipak ući u tu koaliciju oglasio se Arnaut:

“Kada već ne razumijete prostu matematiku da tri nije četiri, evo vam Shermanova zakletva – ako PzD Dodiku da 4. delegata, glasat ću protiv ulaska NS u državnu vlast. Ako NS ipak uđe u takvu vlast, odbit ću da budem ministar u istoj.  I potom ću i iduće 4 godine kritikovati sve koji takav antidržavni čin eventualno počine.  Ali će Trojka u svakoj kombinaciji još više ojačati, jer će kukolj biti razotkriven. Džaba ste krečili “, napisao je Arnaut.

Inače iz Naše stranke javno su apelirali u nadi da Pokret za državu i Vojin Mijatović neće isporučiti četvrtog delegata u Domu naroda SNSD-u jer bi to značilo blokadu države.

A, nakon što su danas ozvaničili koaliciju Mijatović je istakao kako se javno želi zahvaliti Damiru Arnautu da je ipak shvatio i prihvatio da smo u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om na nivou države.

“Sad bih trebao biti zajedljiv i reći je.eš karakter koji nije labilan, ali neću. Bravo Damire nije život jedan princip, a ni jedna stranka!”, napisao je Mijatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *