Raport otkriva: Uhapšen šef vozača Tužilaštva BiH. Prodavao informacije iz predmeta

Published On 10. January 2023. | By saliha | Vijesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer uposlenika Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je Raportu potvrđeno radi se o Mustafi Vrabcu.

On je osumnjičen da je navodno uzimao mito. Iz MUP-a KS su u saopćenju naveli da je izvršen i pretres njegove kuće.

Izvršen pretres kuće

“Dana 09.01.2023.godine u 16:40 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine lišili su slobode lice M.V., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zaposlenik Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 219. stav 3. KZ BiH (Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem).

Izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Određenim grupama prosljeđivao informacije

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, M.V. će biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako Raport saznaje, Vrabac je navodno uzimao novac kako bi određenim grupama prosljeđivao informacije iz predmeta Tužilaštva BiH.

Vrabac je inače u Tužilaštvu zaposlen kao šef vozača. On je jednoj osobi tražio 10.000 eura za informacije. Međutim, sve je otkriveno.

Raport.ba

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *