Načini da otkrijete da li ga stvarno volite

Published On 10. January 2023. | By saliha | Magazin

U početku veze normalno je da ste uvijek zagrijani jedno za drugo

Da li je u pitanju prava ljubav ili samo požuda? Naravno da u početku svi “izgubimo pamet” i gledamo kroz ružičaste naočare, ali kako znati da li ga stvarno volite? Stručnjaci nam otkrivaju načine…

Psiholozi Pol Kolman i Vendi Volš izdvojili su sedam načina koji će vam pokazati da stvarno volite.

1. Ulažete u njegovu sreću

Stvarno volite kada ste spremni da stavite njegovu sreću ispred svoje, poput preskakanja koncerta na koji ste baš jako željeli da odete kako biste ostali s njim i pomogli mu da prebrodi loš dan.

2. Želite da se razvija i proba nove stvari

To znači da želite da se razvije kao osoba i prihvata izazove. Ako samo želite da ostane isti i ne učestvuje u avanturama, to nije ljubav.

3. Prihvatate razlike

Naravno, ako se loše ljubi ili grozno oblači vi ćete se potruditi da to ispravi. Ali, ako vam je OK što on sluša sasvim drugačiju muziku od vas ili ima drugačije političke stavove, to se zove ljubav.

4. Možete da priznate svoje nedostatke

Znamo, znamo, teško je priznati da ste i vi slabi na nekom polju. Ali ako to možete da priznate svom dragom i spremni ste da radite na tome kako bi se promijenili na bolje, i te kako volite.

5. I možete da živite s njegovim…

Svako ima manje poželjne osobine. Definitivno volite ako prihvatite da ponekad izgubi živce zbog nebitnih stvari (pod uslovom da je spreman da poradi na tome).

6. Sve na njemu vam je privlačno

U početku veze normalno je da ste uvijek zagrijani jedno za drugo. Ali ako vas podjednako privlači i kada znate za njegov čudan osip na nogama, to je dobar znak.

7. Možete se zamisliti da s njim imate djecu

OK, ne žele svi da imaju djecu i to je razumljivo. Ako ste razmišljali o zasnivanju porodice, jednog dana, i odjednom počnete da se pitate kako će vaša djeca izgledati ili kakav bi on bio kao otac – definitivno ste navučeni.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *